Valuarvurdering eller indefrysning

Valuarvurdering eller indefrysning. Hvad er bedst?

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Svaret er at der findes ikke et klart svar på det, for alle andelsboligforeninger er forskellige, lige som mennnesker er forskellige.

Så hvad der er rigtigt for den ene behøver ikke at være rigtigt for den anden.

Men for at tage snakken:

Først – indefrysningen. Hvis jeres andelsboligforening havde udarbejdet en valuarrapport senest den 30.06.2020, har andelsforeningen i princippet mulighed for at genbruge den valuarrapport uendeligt. Eller i hvertfald så længe man selv ønsker.

Det betyder at ejendommen er beskyttet mod at falde i værdi, men bemærk at det betyder også at ejendommen er afskåret fra at stige i værdi. Og det er værd at notere sig, at hvis jeres andelsforening er nødt til at optage et lån, for eksempel til et nyt tag eller altaner, at hvis gælden bliver større, men ejendommens værdi er den samme, så falder andelskronen.

En valuarvurderingen er en aktuel vurdering af ejendommen, hvor blandt andet jeres nyeste forbedringer kan tælles med, og hvis ejendommens værdi kan øges fordi der bliver brugt nogle penge på at sætte den i stand, så får man også en mere fair og retvisende andelskrone.
Så indefrysningen er først og fremmest bedst som et værn mod hvis ejendommen skulle falde i værdi.

Er der så en risiko for det? Det er der jo ingen der kan vide. Men i de seneste 10 år, og selv efter et år med Corona-krise har er der i hvert fald intet som antyder et fald i værdierne er forestående, i hvert fald ikke for ejendomme, der er fornuftigt og realistisk vurderet.

Så – vi kan ikke fortælle dig om det ene er bedre end det andet. Det er din afgørelse, ikke vores. Men vi kan dog hjælpe dig med at regne lidt på din ejendom, så vi kan give dig en ide om hvad den er værd, og det giver dig et lidt bedre grundlag at træffe en beslutning ud fra.

Emil Ellekilde
Vurderingschef, Ejendomsmægler MDE, Diplomvaluar, Valuar, HD(F)

21 61 90 43
ee@staderhverv.dk

LinkedIn
Filip Cutic
Vurdering, Ejendomsmægler MDE

32 83 06 10
fc@staderhverv.dk

Mads Heinrich Roepstorff
Adm. Direktør

61 61 01 11
mr@staderhverv.dk

LinkedIn

Kontakt STAD Valuar

Hos os handler det om din virksomheds fremtid og resultater. Kontakt os og lad os være med helt fra starten.

STAD Erhverv
Østerfælled Torv 10, 1. sal
2100 København Ø
+45 32 83 06 10
valuar@staderhverv.dk

Mange tak for din henvendelse.
Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Mvh.
STAD Erhverv

Få en salgsvurdering af din ejendom

Mange tak for din henvendelse.
Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Mvh.
Stad Erhverv