STAD Legatet uddelt for første gang på Ejendomsdagene 2020

- 14. september 2020

Torsdag d. 10. september blev STAD Legatet uddelt for første gang, og det skete på den vigtigste netværksbegivenhed på dansk jord - nemlig Estate Medias Ejendomsdagene. 

Allerede på den første dag af det udsolgte arrangement fik de mere end 200 beslutningstagere fra branchen mulighed for at møde de tre kandidater ud af de mere end 200, der var blevet indstillet til prisen.

Da tiden oprandt, og STAD Legatet skulle uddeles sammen med Estate Media, stod det klart, at der det første år, prisen skulle uddeles, var et meget stærkt kandidatfelt. 

De tre nominerede i finalefeltet blev 

- 43-årige Brian Gade, CEO hos Container Living, var nomineret til STAD    Legatet for sin evne til at tænke nye former for boliger ind i eksisterende kontekster.   

- 44-årige Christian Wittrup var som Head of Commercial hos Lendager Group nomineret til STAD Legatet for sin iver og ambition om at gøre bæredygtighed til et økonomisk element i byggeriet.  

- 42-årige Rasmus Storgaard, CEO hos virksomheden Sifora, var nomineret som et menneske, der næres gennem glæden ved at give tilbage til byen og gøre en forskel for sine medmennesker.  

Da klokken så og sige ringede ind til uddelingen af STAD Legatet, blev vinderen Christian Wittrup. Et valg, der blandt andet skal findes i Christians utrættelige jagt på at tænke bæredygtighed ind som et økonomisk incitament i bygge- og anlægsbranchen. 

For direktør og medejer hos STAD Erhverv, Mads Roepstorff, der sammen med direktøren for STAD Projekt, Alice Lotinga, og Estate Media har opfundet legatet, var det den rigtige vinder af STAD Legatets første år.  

-Christian Wittrup er den type, der får os alle sammen til at tænke på, om vi kan gøre det lidt bedre. Uden det bliver missioneret eller uden forståelse for den økonomi, der er nøglen i ethvert projekt, skaber Christian en bevidsthed om de forskelle, man kan gøre - uanset hvor små eller store de så måtte være. Netop gennem den bevidsthed giver flere af Christians samarbejdspartnere tilbage til byen og sikrer på den måde en bæredygtighed, som måske ikke var landet, hvis Christian ikke havde tænkt tankerne højt og skubbet til det eksisterende, understreger Mads Roepstorff. 

For Christian Wittrup var der en glæde ved modtagelsen af prisen at spore. Men noget, der i lige så høj grad skubbede til lykkefølelsen hos den 44-årige genbrugsbevidste mand, var reaktionerne fra kollegaer og netværket i branchen. 

-Reaktionerne fra branchen og  netværket gjorde mig glad og taknemmelig. Det viser mig, at der bliver lagt mærke til mit arbejde, og det motiverer mig også til at fortsætte efter det skulderklap. Jeg vil benytte de 10.000 kroner, der fulgte med STAD Legatet til at invitere min hustru ud på en god middag - opbakningen fra baglandet er vigtig. Så er jeg blevet mentor for en 7. klasse i Tingbjerg. Her vil jeg bruge resten af prisen på at købe nogle materialer, som klassen kan sætte i stand. Måske i forening med den tekniske skole i området og så på denne måde vise næste generation, hvad vi kan bruge og genbruge inden for vores felt. Jeg er meget stolt over prisen, fortæller Christian Wittrup. 

STAD Legatet uddeles sammen med Estate Media hvert år på Ejendomsdagene. Du kan nominere din kandidat til næste års STAD Legat allerede nu inde på: www.staderhverv.dk/legat/ 

 

Få en salgsvurdering af din ejendom

Mange tak for din henvendelse.
Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Mvh.
Stad Erhverv